July 8

Хоспис центрове: по-добри възможности за грижа след престой в болница

Всички, Рехабилитация в хоспис, Съвети за възрастни

Знаете ли, че семействата имат възможности при избора къде да завършат рехабилитация след изписване от болницата? От квалифицирани домове за възрастни хора, които предлагат денонощна грижа, до услуги за рехабилитация, които могат да се извършват у дома или в общността за асистиран живот, научете за опциите, които ще помогнат на любимия човек да се оправи по-бързо и безопасно, колкото е възможно.

Какво е хоспис център?

Хосписът е предназначен да помогне на възстановяващите се от нараняване или сериозно медицинско събитие за намаляване на болката и подобряване на функцията. Рехабилитационните съоръжения често включват услуги като:

Физикална терапия, за да помогне за подобряване на мобилността, баланса, гъвкавостта, увеличаване на силата и управление на болката

Трудова терапия за подпомагане на ежедневните дейности (ADL), използване на адаптивно оборудване или фини двигателни умения

Логопедия, за да помогне при състояния, които засягат комуникативните, преглъщащи или познавателни умения, като внимание или проблеми с паметта.

Стационарни и амбулаторни рехабилитационни услуги за възрастни хора

Старшите Рехабилитационните центрове могат да предлагат стационарни и амбулаторни услуги. Вашият любим може да се нуждае от стационарна рехабилитация, ако се нуждае от денонощна грижа и непрекъснато наблюдение.

Стационарната рехабилитация изисква тези, които се възстановяват от сериозно нараняване, инвалидизираща болест или голяма операция, да останат в заведение за определен период от време. Този тип реабилитация позволява интензивна грижа, която обикновено включва ежедневна физическа, трудова или речева терапия.

Стационарните Рехабилитационните центрове могат да предлагат храна, предлагана от диетолози, упражнения, социални дейности и консултантски услуги, като същевременно предоставя квалифицирана медицинска помощ и помощ при ежедневни дейности, като къпане и обличане.

Амбулаторната реабилитация предлага също физикална, трудова и речева терапия. Въпреки това възрастните хора живеят у дома и отиват в рехабилитационен център, за да завършат рехабилитацията си.

Краткосрочна срещу дългосрочна рехабилитация за възрастни хора

Някои старши Рехабилитационните центрове предлагат както краткосрочни, така и дългосрочни възможности за стационарна рехабилитация. Здравето на любимия човек ще диктува колко рехабилитация са им необходими.

Например, след лека операция, родителят ви може да изисква само кратък престой в хоспис център. Въпреки това, хроничните, сериозни състояния, като сърдечни проблеми или инсулт, може да изискват няколко месеца услуги за рехабилитация в квалифициран старчески дом, който предлага 24-часова грижа, седем дни в седмицата.

Лекарят на любимия човек ще вземе предвид тежестта на заболяването или нараняването му, за да определи вида на програмата за рехабилитация, от която се нуждаят. Заедно можете да решите дали най-вероятно е родителят ви да постигне целите за рехабилитация безопасно в квалифицирано медицинско заведение или друга възможност за рехабилитация, като нашият хоспис.

Избор на хоспис за рехабилитация след хоспитализация

Когато определяте къде да завършите рехабилитацията, важно е да намерите място, което ще намали риска от любимия човек да бъде приет обратно в болницата, като същевременно ще им помогне да възстановят силата и увереността си възможно най-бързо.

Автор


HAdmin