July 8

10 здравословни навика за възрастни хора

Всички, Съвети за възрастни

Стоматологични прегледи, лекарства, медицински прегледи – списъкът на здравните нужди за възрастни продължава. Да не говорим, че здравето на един болногледач може да пострада в ситуация на поставяне на първо място, здравето на възрастния. Как можете да направите сте по-наясно със здравните изисквания на възрастните хора, особено възрастни хора с хронични заболявания или други сериозни здравословни проблеми?

Хората, които са имали добри здравословни навици, когато са били по-млади, са склонни да станат здрави възрастни хора, но никога не е късно. Добрите здравословни навици могат да имат значение дори за възрастни хора, които са предразположени към болести или не са направили здравето си приоритет в миналото.

Помислете за тези 10 съвета за спазване на здравните нужди на родител или възрастен любим човек:

1. Хранете се здравословно.

Храносмилателната система се забавя с възрастта, така че плодовете, зеленчуците и пълнозърнестите храни с високо съдържание на фибри са толкова важни, колкото винаги. Тъй като възрастните хора са предразположени към дехидратация, те трябва да пият много вода, за да останат енергизирани и остри.

2. Съсредоточете се върху превенцията.

Превантивните посещения, включително здравни прегледи за нивата на холестерол, рак на дебелото черво, сърдечни проблеми и други, отговарят на условията за покритие на здравни осигуровки. Възрастните също трябва да получат ваксинации, които могат да помогнат за предотвратяване на грип и пневмония.

3. Получете информация за управлението на лекарствата.

Посъветвайте се и преглеждайте редовно лекарствата на възрастни хора при своя лекар. Помислете за възможни лекарствени взаимодействия и вземете под внимание всички нови симптоми (алергични реакции, сънливост, загуба на апетит и други), които възрастните хора показват след смяна или започване на прием на лекарства. – Повече информация: Хоспис Варна

4. Поспивайте.

Честото събуждане и безсъние през нощта са често срещани сред възрастните хора. Изключете вечерно осветление, за да предизвикате сънливост и се уверете, че спалнята на възрастни хора е удобна, прохладна и тиха.

5. Помнете психичното здраве.

Фондация Гериатрично психично здраве препоръчва на възрастните хора да правят кръстословици, да четат и пишат и да опитват нови хобита, за да стимулират ума си и да общуват със света около тях. Дейности като тези могат да предотвратят спад в психичното здраве.

6. Екран за промени в зрението.

Възрастните, които носят очила, трябва да проверяват рецептата си всяка година за промени и да им се прави преглед за здравословни проблеми. Наличието на подходящ чифт очила може да намали шанса на възрастен да падне.

7. Общувайте.

Времето, прекарано със семейството и внуците, помага на възрастните хора да се чувстват свързани, особено ако имат проблеми с мобилността. Тези посещения също могат да накарат възрастните да се чувстват по-оптимистични, което е най-доброто лекарство на всяка възраст.

8. Останете физически активни.

Упражнението не само облекчава депресията, но подобрява енергията и паметта. Програма за упражнения, одобрена от лекар, дълги разходки или кратки разходки могат да поддържат възрастните хора по-здрави по-дълго.

Със здравето си под контрол, възрастните хора могат да направят повече и да останат активни, което е важно за цялостното им благополучие. Щастливите, здрави възрастни хора все още могат да представят много предизвикателства, свързани с грижите, но те също могат да допринесат повече за тяхното здраве, което може да даде на полагащите грижи малко по-малко да се притесняват.

9. Възползвайте се от физически упражнения.

Физическите упражнения са гарантиран метод за подобряване на качеството на живот!

10. Посещавайте зъболекаря на всеки шест месеца.

Рискът ни за кухини нараства с възрастта. Плюс това, много инфекции на устата могат да бъдат свързани със сериозни здравословни състояния, като диабет, сърдечни заболявания и инсулт. Така че възрастните хора трябва да виждат зъболекаря редовно.

Автор


HAdmin